Gå til sidens hovedinnhold

Svak avslutning på en trist uke

Oslo Børs falt videre fredag. Dermed ble det en svak avslutning på en trist børsuke.

Hovedindeksen endte ned 0,49 prosent til 407,02 poeng og bidro til at Oslo Børs falt med rundt 2,5 prosent uken sett under ett.

Oslo Børs var langt svakere tidligere på dagen, men oljeprisen snudde like etter signaler fra Iran om at de ikke vil bøye seg for FNs Sikkerhetsråd. Prisen på Nordsjøolje med levering i juni stiger 0,73 prosent til 71,47 dollar i det Oslo Børs stengte handelen.

Oljeprisen stiger noe igjen etter at spenningsnivået mellom Iran og FNs Sikkerhetsråd strammer til. Markedet venter at Det Internasjonale Atomenergibyrået kommer til å være skarpe i sin kritikk mot det oljerike landets atomprogram.

Den iranske presidenten har uttalt at de ikke bryr seg om hva som kommer til å skje og at de ikke vil endre fremdriften i arbeidet med å anrike uran.

Statoil og Norsk Hydro styrket seg mot slutten av dagen og endte henholdsvis uforandret på 203 kroner og ned 0,32 prosent til 949 kroner.

DNO fortsetter oppgangen
Størst interesse blant småtraderne var det likevel for DNO. DNO kom igjen i fokus denne dagen etter at kursen like før klokken 10:20 spratt opp 14,4 prosent til 67,50 kroner uten at det forelå noe nytt fra selskapet. Oslo Børs innførte en børspause i aksjen for å undersøke kursutviklingen.

Konsernsjef Helge Eide i DNO sier til NA24 at de ikke har noen forklaring på oppgangen og at det ikke vil komme noe melding fra selskapet.

Etter rundt 20 minutter opphevet Oslo Børs pausen i aksjen og dermed kunne investorene igjen handle fritt i aksjen. DNO endte opp 7,63 prosent til 63,50 kroner.

Nyhetsbyrået Reuters skrev fredag at det gikk rykter i markedet om at investor Idar Vollvik kjøpte seg opp i selskapet igjen etter at han angivelige solgte seg helt ut i går.

Noen få lyspunkt
Telenor er et av få andre lyspunkt blant tungvekterne og endte opp 2,88 prosent. First Securities var den nest største nettokjøperen i Telenor fredag og anbefaler kundene sine å kjøpe aksjen. Meglerhuset DnB NOR Markets var også ute med en analyse der de anbefaler å kjøpe aksjen.

- Vi har en "Sum-of-the-Parts-verdi" med noe konservative anslag på 82 kroner pr. aksje i Telenor, men med full prising av alle eiendelene er det mulig å se verdier forbi 90 kroner pr. aksje. Vi tror en løsning på konflikten med Alfa Group, Telenors medeier i Russland og Ukraina, vil kunne bidra til å synliggjøre denne verdien, skriver First Securities i dagens aksjekommentar.

Møbelprodusenten Hjellegjerde leverte sterke tall for første kvartal og ble dagens vinner etter en oppgang på 9,14 prosent. GEO endte opp 7,69 prosent.

Norske Skog ble rammet av det kraftige fallet i dollaren og ble sendt ned hele 6,20 prosent til 94,50 kroner.

Dollaren har falt kraftig mot norske kroner denne uken, og i dag har den svekket seg ytterligere.

I går gikk den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke ut og signaliserte at den amerikanske rentekampanjen kanskje vil få en pause. Dette har sendt dollaren rett ned i valutamarkedet.

- Dollarsvekkelsen mot euro er drevet av talen fra Bernanke i går, der han sier at det kan tenkes de vil ta en pause i rentehevingene, sier valutaanalytiker Mari Vattekar i DnB NOR Markets til NA24 iMarkedet.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken