Gå til sidens hovedinnhold

Svak innledning på børsen

Det norske aksjemarkedet starter dagen i rødt.

Oslo Børs starter dagen med tilbakegang.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen faller 0,26 prosent til 330,50 poeng.

Forrige uke endte til slutt klart i minus med et bratt fall fredag. Samlet endte uken med et fall på 3,2 prosent. Fredag avsluttet også oktobermåned og for fjerde måned på rad endte hovedindeksen høyere ved utgangen av perioden enn ved inngangen. I oktober steg Oslo Børs 2,4 prosent.

Les mer: Trist slutt på positiv måned

Nå venter ekspertene at november vil ende flatt, men ser for seg en god julemåned.

Les mer: Spår julefest i aksjemarkedet

Oljeprisen har vært urolig de siste dagene. En rekke makrotall fra USA har sendt blandede signaler og etter et stort fall fredag henter kontraktene på råvareolje seg noe inn i morgentimene. Det skjer etter at dollarkursen svekker seg noe etter en styrking på tampen av forrige uke.

Kontraktene på et fat nordsjøolje med levering i desember omsettes for 75,43 dollar per fat i London.

Statoil faller 0,22 prosent til 135,60 kroner. Overgangen til november betyr også at StatoilHydro skifter navn tilbake til Statoil.

Denne uken fortsetter resultatsesongen for fullt. Av de store kanonene er det først og fremst Statoil som legger frem sine tall. I tillegg kommer en rekke selskaper i Aker-sfæren.

I Asia startet også børsene november dårlig. En nedgang i råvareprisene sammenlignet med da de asiatiske børsene stengte før helgen har sammen med et kraftig børsfall i USA sendt markedet ned. Fredag kom det tall som viste et fall i husholdningenes forbruk. Dette var i tråd med forventningene, mens forbrukertilliten forblir bekymringsfull. Det viser at det fortsatt er usikkerhet rundt hvordan den amerikanske økonomien utvikler seg.

Les mer: Starter november med nedgang og Kraftig ned i USA

TTS Marine stuper 16,89 prosent til 5,61 kroner etter at selskapet har sendt ut et resultatvarsel. Konkurs ved et verft og økte utviklingskostnader innen en av divisjonene har gjort at selskapet fikk et svakt tredje kvartal. Dermed får selskapet et underskudd på driftsresultatet før avskrivninger. Tapet blir på rundt ti millioner kroner fra en omsetning på 900 millioner kroner.

Les mer. Smell for TTS

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot