NA24.no

Svak mai for Telenor-juveler

Foto: Heiko/Junge/Scanpix
Sist oppdatert:
Både Kyivstar og Vimpelcom ble hengende etter i kundetilstrømmingen i mai.

Telenors to store østeuropeiske mobiltelefonsatsninger, Kyivstar i Ukraina og Vipel Communications i Russland, slet med kundetilveksten i mai.

NA24 - din næringslivsavis

Det viser den månedlige abonnementsstatstikken fra Advanced Communications & Media.

Fall i Ukraina
Svakeste av de to selskapene gjorde Kyistar det, som måtte notere et fall i antallet abonnenter i mai. Eneste trøst er at det gikk enda verre for den nærmeste konkurrenten i Ukraina, UMC.

Mens Kyistars kundebase falt med 66.000 til 23,37 millioner abonnenter, så falt UMCs kundebase med 86.000 til 19,37 millioner kunder fra april til mai.

Den store vinneren i det ukrainske markedet var den tredje største aktøren Astelit, som trakk til seg 140.000 nye kunder og er dermed oppe i 9,7 millioner. Den fjerde aktøren i Ukraina. URS/Wellcom som eies av Vimpel Communications, økte med 42.000 til 1,98 millioner.

Sistnevnte har vært en meget het potet i samarbeidet mellom Telenor og russiske Alfa group som begge er hovedaksjonærer i Kyivstar og Vimpelcom.

Henger etter
I russland hang Vimpelcom etter resten av markedet, mens nummer tre, Megafon, var den store vinneren.

Mens Vimpelcom kun trakk til seg 116.000 nye brukere i mai, så økte Megafon med 611.000 og den ledende aktøren Mobil Telesystems med 410.000. Også Tele2 som er fjerde største i Russland gjorde det bra med en økning på 205.000 abonnenter fra april til mai.

Vimpelcom hadde ved utgangen av mai 42,03 millioner kunder, mot henholdsvis 60,85 og 38,05 for MTS og Megafon. Tele2 har derimot fortsatt kun 9,2 millioner russiske kunder.

Tallene er ifølge Advanced Communications & Media ikke helt sammenlignbare siden MTS teller kunder som har vært aktive de siste seks månedene, mens Vimpelcom kun går tre måneder tilbake.

Telenor eier henhodlsvis 29,9 prosent av Vimpelcom og omkring 57 prosent av Kyivstar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere