Svak slutt på humpete uke

Oslo Børs falt fredag, men uken som helhet ga pluss.

28.05.10 19:47

Oslo Børs hovedindeks falt fredag 1,2 prosent til 349,96 poeng, og smatt dermed under grensen på 350 poeng, som mange har fulgt med på i det siste.

Les mer: - Kjøp med begge henda!

Fallet kom etter en kraftig internasjonal børsoppgang torsdag. Fredag er imidlertid mer lunken også på andre børser, men av de europeiske markedene viser Oslo størst fall. London, Paris og Frankfurt er lite endret. I USA var de viktige indeksene ned rundt 1 prosent da Oslo Børs stengte.

Tross fall fredag, viser uken som helhet en oppgang på 1,7 prosent. Men det skjedde etter mye turbulens underveis. Tirsdag falt indeksen 3,6 prosent, onsdag steg den 4,7 prosent.

Det var rødt for de fleste viktige selskapene på Oslo Børs fredag. Blant de viktige aksjene falt seismikkselskapet TGS mest, med 9 prosent til 88,70 kroner. Konkurrenten PGS falt 4,2 prosent til 65,90 kroner. Disse selskapene tynges nok av at oljeutblåsningen i Mexico-golfen har ført til at nye prosjekter i dette områder nå blir stanset.

Riggselskapet Seadrill falt 3,4 prosent til 133,30 kroner. Selskapet har havnet i budkrig med amerikanske Ensco om Scorpion Offshore, hvor styret har anbefalt et bud fra Ensco. I en melding fredag skriver Seadrill at selskapet vurderer å heve sitt bud, og oppfordrer Scorpion-aksjonærer til ikke å aksepterer Enscos bud.

Frontline steg 2,2 prosent til 214,80 kroner, og gjorde det dermed best av tungvekterne.

Oljeprisen, som steg kraftig onsdag og torsdag etter en lang, svak periode, er praktisk talt uendret fredag. Et fat Brent-olje for juli-levering koster 74,55 dollar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Oslo Børs

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag