NA24.no

Svak start, flat slutt

Sist oppdatert:
USA-børsene tok seg opp mot slutten av dagen.

USA-børsene begynte mandag klart i minus, svingte så i pluss - før dagen jevnt over endte marginalt under null.

Oppgangen mot slutten av dagen kan ha blitt inspirert av et foredrag holdt nobeprisvinner Paul Krugman, som sa at resesjonen i USA kan være over i sommer.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Ny iPhone
Apple lanserte mandag en ny IPhone-modell, og droppet samtidig prisen på en eksisterende 3G-modell på det amerikanske markedet til 99 dollar. Aksjen falt drøyt en halv prosent.

Magre burgere
McDonald's annonserte mandag at den underliggende salgsveksten i mai var 5 proent fra året før. Men utviklingen i USA var klart svakere, og aksjen falt 2 prosent på børsen.

Oljefall
Den amerikanske referanseoljen WTI falt 0,5 prosent til 68,09 dollar fatet på råvarebørsen i New York.

Delindeksen for oljeselskaper falt marginalt, mens delindeksen for oljeservice endte ned 1 prosent.

Venter på resultatvekst
I forrige uke steg industriindeksen Dow Jones Industrial Average 3,1 prosent, S&P 500 steg 2,3 prosent, mens teknologibaserte Nasdaq steg 4,2 prosent. Uken ble kronet med viktige nøkkeltall som viste at ledighetsraten i USA steg og nå er den høyeste på 26 år med 9,4 prosent. Men sysselsettingen faller mindre enn forventet, og ble tolket positivt.

- Det har vært en kraftig oppgang, mens de økonomiske nøkkeltallene fortsatt ikke er gode. Vi inntar en vent – og se holdning. Det vi trenger å se er resultatvekst, og riktig der er vi ikke ennå, sier strateg Gregor Mast ved Clariden leu i Zürich til Bloomberg News.

I markedet er det nå forventninger om nyheter rundt tilbakebetaling fra bankene til myndighetene. Ifølge Washington Post er det forventet at Obama-administrasjonen vil kunngjøre at en høyere andel enn forventet av de store bankene vil kunne få tilbakebetale lån til myndighetene.

Dagens nøkkeltall:

Dow Jones +0,02% til 8.764,49

Nasdaq -0,38% til 1.842,40

S&P 500 -0,10% til 939,13

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere