NA24.no

Svak start for Skandiabanken på børsen

Oslo Børs på høsten.
Oslo Børs på høsten. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Banken faller kraftig fra emisjonskursen. Nedgang for Røkke-selskap.

Oslo Børs åpner i rolig tempo mandag, hvor to nye selskaper er blitt børsnotert.

Hovedindeksen stiger 0,1 prosent til 615,9 poeng, mens aksjene i Europa målt ved samleindeksen Stoxx Europe 600, åpner ned 0,7 prosent.

I oljemarkedet omsettes nordsjøoljen for 49,6 dollar per fat, opp rundt en halv dollar siden fredag ettermiddag. Statoil følger med oljeprisen og stiger 0,7 prosent.

Tekstil- og interiørkjeden Kid, som ble priset til 31 kroner per aksje i aksjesalget før noteringen, handles for 30,8 kroner.

Samtidig er Skandiabanken blitt notert. Aksjen ble priset til 46 kroner i aksjetilbudet, og faller 9,3 prosent til 41,7 kroner i tidlig handel.

Milliardtap
Før børs har det Røkke-kontrollerte selskapet Akastor levert kvartalsresultater, som preges av nedturen i oljeservice.

For tredje kvartal falt inntektene til 3,68 milliarder kroner fra 5,1 milliarder i tilsvarende periode i fjor, mens resultatet før skatt havnet på minus 1,78 milliarder kroner, mot 240 millioner i fjor.

Av porteføljeselskapene er det resultatene i MH Wirth som er mest påvirket av det svake markedet, opplyser Akastor i kvartalsrapporten mandag.

- Forretningsomgivelsene som påvirker Akastors porteføljeselskaper forblir utfordrende og er ventet å svekkes ytterligere over de kommende kvartalene, sier Akastor- sjef Kristian Røkke i kvartalsrapporten.

Kutter stillinger
Selskapet sliper dermed sparekniven.

Akastor varsler at arbeidsstyrken i porteføljeselskapene samlet sett skal reduseres med 33 prosent.

Så langt i 2015 er antall ansatte kuttet med 20 prosent, en nedgang på 1500 ansatte til 6098 ved utgangen av september i år.

På børsen faller Akastor 1,8 prosent.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere