NA24.no

Svak start i USA

Sist oppdatert:
Investorene på børsene i New York leter etter en retning og avventende i mangel på noen klare signaler.

Aksjene på Wall Street har fått en svak start på dagen og alle nøkkelindeksene faller like etter at handelen åpnet på børsene i New York. Investorene har igjen fokus på neste ukes rentemøte.

Industriindeksen Dow Jones faller 0,15 prosent til 11.062,97 poeng. Aksjene på den mer brede S&P 500-indeksen er ned 0,15 prosent til 1.250,35 poeng.

Den teknologidominerte Nasdaq-indeksen faller 0,10 prosent til 2.139,55 poeng.

Torsdag neste uke samler Ben Bernanke sammen troppene til et nytt rentemøte. Markedet har allerede inndiskontert en renteoppgang, mens det er ordlyden som kommer fra FED i forbindelse med rentemøtet alle er spente på. Den amerikanske sentralbanken har vært noe tvetydige til rentens nære fremtid og dette har ført til at aksjemarkedet nå.

Økte renter er dårlig nytt for de som velger å spare i aksjer. Avkastningskravene blir strengere ettersom alternativene med mindre risiko gir mer penger tilbake.

Dollaren styrker seg igjen mot de viktigste valutaene. I går viste euroen og yenen i Japan styrke etter at det kom klare signaler om renteøkninger i disse områdene. I dag søker spekulantene etter en trygg havn som følge av at Nord-Korea kan være klare til å teste ut langdistanseraketter.

Et offisielt møte mellom de øverste lederne i Sør-Korea og Nord-Korea ble avlyst på grunn av den spente situasjonen mellom landene.

Tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet viser at antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd økte med 11.000 i forrige. Dermed er økningen blant antallet første gangsøkende på det høyeste nivået på fire uker. I forrige uke møtte 308.000 nye arbeidssøkende opp for å motta arbeidsledighetstrygd for første gang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere