NA24.no

Svak start på børsuken

Oslo Børs
Oslo Børs Foto: Stig Martin Solberg
Faller i takt med oljeprisen.

Oslo Børs åpnet en ny børsuke med røde tall mandag morgen. Hovedindeksen sendes ned 1,10 prosent, til 466 poeng.

Etter at det ble kjent at Statoil og Aker Solutions har besluttet å skrote den planlagte byggingen av en ny kategori B-rigg, er Statoil-aksjen ned 0,08 prosent.

Aker Solutions var derimot opp 0,86 prosent mandag morgen.

Riggprosjektet var verdt nesten 11 milliarder kroner for Aker.

- Vi må dessverre slå fast at det ikke er mulig å realisere dette store og viktige industriprosjektet gjennom den inngåtte kontrakten, sier anskaffelsesdirektør i Statoil, Jon Arnt Jacobsen i en pressemelding.

Yara International var derimot ned 1,06 prosent, i likhet med DNB, som også var ned 1,16 prosent. Telenor var ned 0,42 prosent.

Norsk Hydro skilte seg ut med en oppgang på 0,08 prosent.

Amerikansk lettolje omsettes mandag for 93,13 dollar per fat. Nordsjøoljen prises til 100,11 dollar per fat, noe som er nedgang på 0,7 prosent.

De asiatiske børsene viser alle røde tall mandag. Samtidig har sentralbanken i Kina har avvist å skyte mer kapital i markedene, og aksjeanalytikere spekulerer nå i om det kraftige børsfallet i Kina er et tegn på at en finanskrise er i ferd med å ramme det kinesiske markedet, skriver Dagens Næringsliv.

De amerikanske børsene går svakt opp. Dow Jones-indeksen er opp 0,28 prosent, mens S&P 500 er opp 0,27 prosent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere