NA24.no

Svak start på Wall Street

(Scanpix)
Sist oppdatert:
De amerikanske indeksene åpner svakt negativt.

Alle de toneangivende indeksene åpner svakt ned.

NA24 - din næringslivsavis

Fredag endte alle indeksene opp. Dow Jones la på seg 0,19 prosent, S&P 500 steg 0,42 prosent og Nasdaq opplevde en oppgang på 1,33 prosent. Overraskende positive tall bidro til oppgangen.

I dag er det myndighetenes overtakelse av to banker og Senatets godkjennelse av et lovforslag som preger åpningen. Loven Senatet har godkjent er designet for å hjelpe det problematiske amerikanske boligmarkedet og for å få på plass en sikker ordning for de to boliglånsgigantene Fannie Mae og Freddie Mac.

Bank-action
Fredag kveld tok Federal Deposit Insurance Corp to banker under sine vinger. Bankene som nå er stengt er First National Bank i Nevada og First Heritage.

LES MER:Bankkrise i USA

- Kombinasjonen av stigende inflasjon og fallende inntjeningsforventninger har sjelden, hvis noen gang, vært bra for aksjer. Imidlertid, hvis den nåværende inflasjonen er i de siste fasene, vil et mer balansert syn på aksjemarkedet være passende, skriver Merrill Lynch i et notat, ifølge Marketwatch.

Resultatsesongen fortsetter
I dag har blant annet Kraft Foods og Verizon lagt frem sine tall for andre kvartal. Freia Sjokolade-eier Kraft Foods fikk et resultat som økte til 732 millioner dollar eller rundt 48 cents per aksje i andre kvartal. I tilsvarende periode året før leverte de et resultat på 707 millioner dollar eller 44 cents per aksje.

LES MER:Gode Kraft

Mobilselskapet Verizon oppnådde et resultat på 1,88 milliarder dollar eller rundt 66 cents per aksje i tremåneders perioden som ble avsluttet ved utgangen av juni. I tilsvarende periode i fjor havnet resultatet på 1,68 milliarder dollar tilsvarende 58 cents per aksje

LES MER:Mobilhjelp til Verizon

Nøkkeltall klokken 15:50
Dow Jones Industrial: - 0,29%
S&P 500: - 0,03 %
Nasdaq: - 0,10 %

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere