NA24.no

Svak vekst i tysk økonomi


En ansatt maler en skulptur ved den tradisjonsrike porselensfabrikken Meissen i Sachsen i Tyskland. Veksten i den tyske økonomien var svakere enn ventet i første kvartal i år. Foto: Jens Meyer / AP / NTB scanpix
En ansatt maler en skulptur ved den tradisjonsrike porselensfabrikken Meissen i Sachsen i Tyskland. Veksten i den tyske økonomien var svakere enn ventet i første kvartal i år. Foto: Jens Meyer / AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Veksten i tysk økonomi sakket farten i første kvartal i 2018, og var på bare 0,3 prosent sammenlignet med kvartalet før.

Det viser sesongjusterte tall fra det nasjonale byrået Destatis tirsdag. I siste kvartal i fjor var veksten i bruttonasjonalproduktet til sammenligning på 0,6 prosent.

Veksten i første kvartal er svakere enn analytikerne hadde ventet, de hadde regnet med 0,4 prosents vekst. Faktorer som streiker i deler av industrien, et stort influensautbrudd og kaldt vær i mars, noe som blant annet fikk følger for byggebransjen, bidro til svakere vekst enn ved utgangen av 2017.

De tyske veksttallene føyer seg inn i rekken av tegn som kan tyde på at tempoet i eurosonen er på vei ned, etter et overraskende sterkt 2017.

(©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere