NA24.no

Foto: Martin Huseby Jensen (NA24)

Svake resultater fra Dagens Næringsliv

Kostnadene øker mer enn inntektene hos Sjøfarten.

Resultatene til Dagens Næringslivs morselskap, NHST, viser at økte inntekter bli spist opp av økte kostnader i første kvartal i år. Omsetningen steg til 287,5 millioner kroner i siste kvartal, noe som var en vekst på 7,5 prosent fra samme kvartal i fjor.

Samtidig falt driftsresultat før avskrivninger med 27,3 prosent til 9,7 millioner kroner. Resultat før skatt falt samtidig til 2,1 millioner kroner, fra 3,6 millioner kroner på samme tidspunkt i fjor. Medieselskapet til Gunnar Bjørkavåg opererer nå med en resultatmargin på syltynne 0,7 prosent.

Kraftig kostnadsvekst
NHST hadde en kostnadsvekst på hele 8,4 prosent. Ifølge selskapet kom disse på grunn av styrking av redaksjonen og salgsaktivitetene. I tillegg til dette har selskapet flere nye digitale prosjekter på gang. Selskapet nevner også kostnader knyttet til effektiviseringsprosjekter, som en av hovedårsaken til den oppblåste kostnadssiden.

Ser man på antallet ansatte, så er vel dette også noe av årsaken til de økte kostnadene. I første kvartal i fjor var konsernet 613 personer. På samme tid i år er konsernet 666 personer. NHST-konsernet er nå tett oppunder bemanningsnivået fra 2008 og 2009.

Greit fra flaggskipet
NHST-konsernets flaggskip er papiravisen Dagens Næringsliv. Denne delen leverte et resultat før skatt på 14,2 millioner kroner av en omsetning på 152,4 millioner kroner. Omsetningen steg med tre prosent i kvartalet, mens resultatet falt med 5 prosent.

I DN.no-delen var det inntekter på hele 13,74 millioner kroner i kvartalet, men et tap på 0,3 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere