Gå til sidens hovedinnhold

Svake tall senker USA

Investorene på Wall Street starter dagen med å ta en pause etter tre uker med oppgang.

I går begynte esultatene å strømme inn fra de amerikanske selskapene, og markedet ble skeptisk etter at bjellesauen Alcoa ikke klarte å innfri forventningene.

Industriindeksen Dow Jones faller 0,36 prosent til 11.825,75 poeng like etter at markedet åpnet. S&P 500-indeksen er ned 0,34 prosent til 1.348,84 poeng, mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen blir sendt ned 0,49 prosent til 2.304,05 poeng.

HTML EMBED

Klikk her for å følge Nasdaq og børsene i utlandet

Resultatsesongen i USA har begynt igjen. I går skuffet den store aluminiumsprodusenten Alcoa med sine tall for tredje kvartal. Selskapet la frem et resultat på 537 millioner dollar tilsvarende 61 cents pr. aksje. Selv om det tilsvarer en oppgang på 86 prosent sammenlignet med i fjor, er det likevel svakere enn de 77 cents hva analytikerne hadde sett for seg på forhånd.

Aluminiumsprodusenten sa at omsetningen økte til 7,6 milliarder dollar, etter at romfart og kommersiell transport motvirket det sviktende bil- og boligmarkedet. Aksjekursen er ned 5,6 prosent i førhandelen på Wall Street.

Må samle seg
- Vi har startet resultatsesongen med Alcoa og de skuffet litt så noe av den tidlige begeistringen har blitt noe dempet, sier sjefstrateg Art Hogan i Jefferies & Co til Marketwatch.

Forvalteren mener også at det er for tidlig å skrive av resultatsesongen. Hogan sier at markedet har hatt et rally de siste tre ukene og Alcoas resultat kan være et signal om at investorene trenger en pause og samle seg før de sender markedet høyere igjen.

Genentech var også ute med tall for tredje kvartal og kunne vise til et resultat på 568 millioner dollar tilsvarende 53 cents pr. aksje. Resultatet økte dermed med 58 prosent fra et år tilbake, mens omsetningen økte fra 1,75 milliarder dollar til 2,38 milliarder dollar. Resultatet fra videreført virksomhet ble på 59 cents pr. aksje. Analytikerne hadde ventet at selskapet skulle legge frem et resultat pr. aksje på 51 cents.

Prishopp etter oljekutt
Oljeprisen stiger etter at OPEC har bekreftet at de vil kutte den daglige oljeproduksjonen med 1 million fat. Medlemslandene i oljekartellet jobber med fordelingen av kuttene og er snart nær en enighet. Et fat olje av referanseoljen WTI omsettes for 58,64 dollar.

HTML EMBED

Klikk her for å følge oljeprisen

Det er ellers stille på både resultatfronten og det er heller ikke mye som kommer fra de amerikanske myndighetene denne dagen. Referatet etter den amerikanske sentralbankens siste rentemøte blir offentligjort i dag, og det er

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus