NA24.no

(EPA)

Svakere amerikansk økonomi

Sist oppdatert:
I dag kom tallende som skal forutse veksten i amerikansk økonomi de neste 2-3 kvartalene. Her blir det spådd at amerikansk økonomi vil svekke seg, og vokse i et sakte til moderat tempo.

Det er den ledende indeksen for å forutse amerikansk økonomi som i dag fremla spådommen. Indeksen er konstruert som et verktøy til å forutse svingningene i økonomien i et seks til ni måneders perspektiv. Økonomer forventet at indeksen skulle få en nedgang på 0,4 prosent som er i henhold til en undersøkelse tidligere foretatt av Marketwatch.

Indeksen gikk ned 0,6 prosent i mai til 137,9, i april falt indeksen 0,1 prosent til 138,7. Dette indikerer at den amerikanske økonomien kan svekke seg de kommende månedene, melder AP.

Indikatorgrunnlag

Den ledende indeksen falt 0,1 prosent i april og har falt tre av de fire siste månedene. Den er ned 0,2 prosent det siste halve året og halvparten av de 10 indikatorene som ligger til grunn viser svekkelse. I mai var syv av indikatorene negative.

NA24 - din næringslivsavis

Vekst vil fortsette

-Dagens oppførsel, til den ledende indeksen, foreslår at den raske veksten i økonomisk aktivitet i første kvartal neppe vil fortsette. Men den økonomiske veksten vil fortsette bare i et sakte til moderat tempo i nærmeste fremtid, sa styret bak indeksen til Marketwatch.

Den oppsamlede innflytelsen høyere energipriser, et rolig boligmarked, høye renter, lavere tillitt i markedet og enda høyere skatter i noen regioner har til sammen satt en liten brems på økonomien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere