*Nettavisen* Økonomi.

Svakere enn ventet fra kartlegger

Administrerende direktør Dirk Blaauw i Blom Foto: Borgen, Ørn E. (Scanpix)

Kartselskapet Blom halverer resultatet.

22.10.09 12:04

Selskapet har i tredje kvartal en omsetning på 203 millioner mot 207 millioner samme kvartal i fjor.

Marginfall
Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) endte på 26 millioner kroner i kvartalet, som er en kraftig nedgang fra 43 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

- Nedgangen i EBITDA skyldes hovedsakelig noe svakere omsetning enn forventet i juli og august og forsinkelser i gjennomføring av enkelte prosjekter. I tillegg har selskapet erfart avvik i resultatet for spesifikke prosjekter, heter det fra selskapet.

Det gir altså en EBITDA-margin på 13 prosent i tredje kvartal.

Syv prosent ned
For de respektive segmentene var driftsinntektene 169 millioner for Geo Engineering og NOK 34 millioner for Information Services. I forhold til tredje kvartal i fjor er dette en økning innen Geo Engineering og noe lavere for Information Services.

Omsetning pr. første halvår var på 577 millioner, mot 648 millioner i samme periode i fjor. Det gir en EBITDA-margin på tolv prosent som er ned syv prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Kutter kostnader
il tross for at nasjonale karttjenester i enkelte land kutter kostnader og reduserer aktivitetsnivå, viser Geo Engineering fortsatt vekst i forhold til tredje kvartal i fjor.

- Denne veksten viser styrken til Blom ved at selskapet vinner nye kunder og markeder i det viktige Geo Engineering segmentet. Information Services viser fortsatt redusert aktivitetsnivå som følge av den generelle svakheten i markedet for navigasjon, håndholdte terminaler og mobiltelefoni, heter det.

Selskapets langsiktige forventninger til Information Services er uendret, og selskapet fortsetter å restruktureringstiltak med fokus på å redusere kostnader, forbedre produktivitet samt styrke synergiene mellom enhetene.

Obligasjonslån
Selskapet plasserte 25. september et nytt obligasjonslån på NOK 300 millioner i det norske obligasjonsmarkedet. Forfallsdato er 25. september 2012 og obligasjonslånet vil bli søkt notert på Oslo ABM.

- Nettoprovenyet fra obligasjonslånet vil bli brukt til refinansiering av eksisterende banklån samt finansiering av selskapets generelle virksomhet. Blom er godt fornøyd med å ha sikret selskapet langsiktig finansiering som gir grunnlag for videre vekst, heter det.

Aksjekursen sluttet onsdag på 13,90 kroner og selskapet prises til 671 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag