*Nettavisen* Økonomi.

Svakere enn ventet fra Storebrand

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)

Innfrir ikke analytikernes forventninger men Idar Kreutzer er fornøyd med andre kvartal.

17.07.09 09:20

Storebrand kunne fredag fremlegge resultatet for andre kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet kunne melde om et konsernresultat på 505 millioner kroner, en kraftig forbedring fra samme kvartal i fjor da selskapet dro inn 193 millioner kroner. Analytikerne hadde ifølge estimater innhentet av TDN Finans forventet et konsernresultat på 594 millioner kroner.

Resultat før skatt endte på 413 millioner kroner, fra 58 millioner kroner samme periode året før. Her var det på forhånd ventet 507 millioner kroner. Tallene for 2009 inkluderer oppkjøpet av det svenske livsforsikringsselskapet SPP.

- Storebrand leverer et tilfredsstillende resultat i et urolig marked. Kvartalsresultatet er forbedret med 312 millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor. Konsernets finansielle posisjon er betryggende og salgsutviklingen så langt i år god, sier konsernsjef Idar Kreutzer i en børsmelding.

Bedre enn garantien
Totalt hadde selskapet inntekter på 13 milliarder kroner i andre kvartal, opp fra 8,1 milliarder kroner. Netto premieinntekter endte på 5,5 milliarder kroner, fra 7 milliarder kroner samme periode i fjor.

Den norske livvirksomheten viser positiv utvikling i andre kvartal, med en avkastning som er høyer enn gjennomsnittlig rentegaranti, melder selskapet. Dette er gode nyheter for selskapet som derfor reduserer belastningen av egenkapitalen og tilleggsavsetninger som ble gjort i første kvartalt.

Også i Sverige, der selskapet har vokst betydelig som følge av oppkjøp, er kvartalet positivt preget av høye obligasjonsrenter.

Svekket for forvaltning og bank
Storebrand Kapitalforvaltning økte forvaltningskapitalen med 107 milliarder kroner til 336 milliarder kroner ved utgangen av andre kvartal. Årsaken er oppkjøpet av SPP, der hele kondefonsporteføljen er lagt inn under Storebrands paraply. Men konsernresultatet fra Kapitalforvaltning falt til 33 millioner kroner i andre kvartal fra 52 millioner kroner samme periode i fjor.

Bankvirksomheten bidro med et konsernresultat på seks millioner kroner, ned fra 46 millioner kroner samme periode året før. I rapporten skriver selskapet at Storebrand Bank har prioritert innskuddsvekst. I perioden har banken økt innskuddsdekningen fra 47 prosent til 53 prosent. Samlede utlån er likeledes redusert med tre prosent til 38 milliarder kroner i perioden. Det er negative nettorenter som trekker ned resultatet for banken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.