*Nettavisen* Økonomi.

Svakere for Dagbladet

Foto: Roald, Berit

Papiravisen viser sviktende inntjening.

Dagbladet-eier Berner Gruppen er ute med resultater for tredje kvartal. Det viser svakere utvikling enn i fjor, særlig på grunn av papiravisdelen.

Konsernets driftsresultat (EBITA) per tredje kvartal ble 30 millioner kroner, en nedgang på 10,4 millioner kroner i forhold til i fjor. Resultatnedgangen skyldes noe svakere inntjening i medieområdet.

For avisdelen er driftsresultatet 19,6 millioner kroner svakere så langt i år enn i fjor, og papiravisens inntjening er på 30,6 millioner kroner. Flyavtalen til Dagbladet bidrar til at opplaget til avisen har steget med 2,3 prosent så langt i år.

Nettdelen Dagbladet.no fortsetter veksten, og per tredje kvartal har driftsresultatet steget med 6,5 millioner kroner til 9,3 millioner kroner. Målt etter antall daglige brukere var Dagbladet.no landets tredje største nettsted, med 749.000 daglige unike brukere i snitt tredje kvartal. Dette var en vekst på 18 prosent i forhold til samme periode i fjor, og en økning i markedsandelen på 0,9 prosentpoeng. Dagbladet mobil rangeres som den tredje største mobilaktøren målt i ukentlige unike brukere. Med 418.000 ukentlige brukere hadde Dagbladet mobil en vekst på 108 prosent i forhold til samme periode i fjor, heter det i en melding fra konsernet.

Trykkeridelen til Dagbladet leverte et underskudd på minus 20,7 millioner kroner per tredje kvartal, mens eiendomsdelens driftsresultatet er 28,7 millioner kroner så langt i år.

- Utviklingen for mediebransjen er fortsatt preget av endringer og utfordringer. Dagbladets opplag har utviklet seg positivt også i tredje kvartal, men det forventes fallende opplag for papiravisa over tid. For nettvirksomheten fortsetter brukerveksten, dog i et avtagende tempo. Brukerveksten på mobil har utviklet seg sterkt i perioden. Innen det digitale området arbeides det med nye publiseringsplattformer og betalingsmodeller for å kunne utnytte mulighetene fra ny teknologi og endringer i lesernes/brukernes mediekonsum og behov. Finansmarkedet preges av usikkerhet. Vi er oppmerksomme på at dette kan påvirke mediekjøperne, skriver Dagbladet i en melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.