NA24.no

Svakere fra Hafslund

Sist oppdatert:
Økte driftsinntekter fra kraftproduksjonen holdt opp inntjeningen i Hafslundkonsernet.

Det var Hafslunds gamle kjernevirksomhet, strømproduksjon og -salg, som var hovedårsaken til at driften i konsernet viste en grei utvikling i andre kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Dog ble den underliggende inntjeningen svakere enn både i flrste kvartal i år og i andre kvartal i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Konsernet slapp også unna store negative effekter fra sitt eierskap i solcellekonsernet REC, som ofte gir tildels store effekter i regnskapene som følge av kursutslag.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Svakere underliggende
Hafslund konsernet økte driftsinntektene fra 1.924 millioner kroner i andre kvartal i fjor til 2.305 millioner i årets andre kvartal. Økningen var imidlertid ikek nok til å øke den underliggende inntjeningen.

Mye av omsetningsøkningen skyldes i hovedsak oppgang i strømprisen, som er med på å blåse opp selskapets strømsalg, uten at det nødvendigvis gir økte marginer i virksomheten sett bort i fra selve strømproduksjonen.

Driftsresultatet før verdiendringer i REC endte på 315 millioner kroner, mot 562 millioner i samme periode i fjor. I første kvartal i år viste driften pluss 483 millioner kroner. Resultatet per aksje eksklusive REC-aksjene endte på 0,82 kroner, mot 2,40 kroner i samme periode i fjor.

Inklusive REC, så vise driften et overskudd på 315 millioner kroner, mot minus 142 millioner kroner i andre kvartal i fjor.

Kontantstrømmen fra driften endte på 3,70 kroner i andre kvartal, mot 3,50 kroner i samme periode i 2008.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere