Svakere fra Hafslund

Økte driftsinntekter fra kraftproduksjonen holdt opp inntjeningen i Hafslundkonsernet.

16.07.09 08:24

Det var Hafslunds gamle kjernevirksomhet, strømproduksjon og -salg, som var hovedårsaken til at driften i konsernet viste en grei utvikling i andre kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Dog ble den underliggende inntjeningen svakere enn både i flrste kvartal i år og i andre kvartal i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Konsernet slapp også unna store negative effekter fra sitt eierskap i solcellekonsernet REC, som ofte gir tildels store effekter i regnskapene som følge av kursutslag.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Svakere underliggende
Hafslund konsernet økte driftsinntektene fra 1.924 millioner kroner i andre kvartal i fjor til 2.305 millioner i årets andre kvartal. Økningen var imidlertid ikek nok til å øke den underliggende inntjeningen.

Mye av omsetningsøkningen skyldes i hovedsak oppgang i strømprisen, som er med på å blåse opp selskapets strømsalg, uten at det nødvendigvis gir økte marginer i virksomheten sett bort i fra selve strømproduksjonen.

Driftsresultatet før verdiendringer i REC endte på 315 millioner kroner, mot 562 millioner i samme periode i fjor. I første kvartal i år viste driften pluss 483 millioner kroner. Resultatet per aksje eksklusive REC-aksjene endte på 0,82 kroner, mot 2,40 kroner i samme periode i fjor.

Inklusive REC, så vise driften et overskudd på 315 millioner kroner, mot minus 142 millioner kroner i andre kvartal i fjor.

Kontantstrømmen fra driften endte på 3,70 kroner i andre kvartal, mot 3,50 kroner i samme periode i 2008.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.