Svakere fra Havila

Kraftig resultatfall for offshore-selskapet.

Havila Shipping skuffer med sine kvartalsresultater.

NA24 - din næringslivsavis

Fall på 200 millioner
Selskapet, som kontrolleres av Sævik-familien, fikk et resultat før skatt på 16,9 millioner kroner i tredje kvartal, ned fra 217,9 millioner i samme periode i fjor. Fjorårets tredje kvartal var imidlertid inkludert gevinst ved salg av Havila Force.

Driftsinntektene falt til 216,8 millioner kroner i tredje kvartal. I samme periode i fjor seilte rederiet inn 303,1 millioner kroner.

Driftsresultatet før avskrivninger endte på 114,4 millioner kroner, mot 253,7 millioner i samme periode i fjor. Driftsmarginen falt fra 69 prosent i fjor til 53 prosent.

Godt marked
Selskapet skriver at markedet for offshoreservice fartøy har vært godt gjennom kvartalet, og det har oppnådd en flåteutnyttelse på 97 prosent. Selskapet mener at aktivitetsnivået vil holde seg høyt også i fjerde kvartal med etterspørsel etter nordsjøtonnasje også i andre markeder til tross for uventet sterkt fall i oljeprisen som antas delvis å skyldes finanskrisen.

Havila Shipping ASA eier og driver pr i dag 13 fartøyer og har ytterlige 11 skip under bygging. Et av fartøyene opereres av joint-venture selskapet Posh Havila Pte Ltd i Singapore. 2 av nybyggene vil også opereres av dette selskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag