NA24.no

Svakere fra Nordiag

Sist oppdatert:
Underskuddet vokser kraftig. - Etter planen, sier selskapet.

Nordiag la onsdag frem et underskudd på 15,1 millioner kroner for første kvartal, en forverring fra både fjerde kvartal i fjor og første kvartal i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Inntektene endte på 4,2 millioner, noe som er 800.000 bedre enn samme periode i fjor, men like fullt en million svakere enn fjerde kvartal. Grunnen til de fallende inntektene er et lavere salg av Bullet-instrumenter, noe man åpenbart hadde forberedt seg på i selskapet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Selv om driftsinntektene var noe lavere enn i fjerde kvartal, er utviklingen i henhold til plan, sier administrerende direktør i Nordiag, Mårten Wigstøl, i pressemeldingen.

I løpet av kvartalet gjennomførte Nordiag en emisjon, og dermed har selskapet nok penger for en periode fremover. Ved utgangen av mars hadde selskapet 33,4 millioner i kontantbeholdning.

- Det høye kapitalforbruket i Q1-09 er knyttet til en aggressiv salgs- og markedsføringsstrategi med økt utplassering av instrumenter, noe som gir et sterkt grunnlag for fremtidig salg av reagenser, sier Wigstøl.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere