*Nettavisen* Økonomi.

Svakere fra Oslos kraftkjempe

Foto: Crestock.com

Hafslund leverer fall i inntektene i siste kvartal.

28.10.09 08:16

Kraftselskapet Hafslund leverer svakere resultater i tredje kvartal, etter laverer kraftpriser og svak utvikling for selskapet aksjeportefølje. Likevel er bunnlinjen klart bedre enn i tredje kvartal i fjor, da selskapet tapte 1,6 milliarder kroner på grunn av det store verditapet på solteknologiselskapet REC.

Fall i resultatene
Hafslund fikk et driftsresultat på 221 millioner kroner i tredje kvartal, mot minus 1,6 milliarder kroner i fjor. Samtidig var kontantstrømmen klart bedre enn i fjor, og løftet seg fra minus 306 millioner kroner til 480 millioner kroner.

I tredje kvartal endte resultat etter skatt på svake minus 65 millioner kroner av en omsetning på 1.834 millioner kroner. Omsetningen falt med 461 millioner kroner fra samme kvartal i fjor.

- Dette skyldes hovedsakelig lavere kraftpriser sammenlignet med fjoråret, som særlig påvirker omsetningen for strømsalg, men også for resultatenhetene kraftproduksjon, fjernvarme og annen fornybar energi, heter det i en melding.

Lavere kraftpriser
Hafslund melder at kraftproduksjonen i tredje kvartal på 962 GWh har vært høy - 11 prosent høyere enn for tredje kvartal 2008. Men kraftprisene i tredje kvartal har vært 35 prosent lavere i forhold til fjoråret, og derfor påvirker de lavere kraftprisene resultatet, slik at driftsresultatet til kraftproduksjon på 196 millioner kroner i tredje kvartal, er 101 millioner svakere enn tredje kvartal 2008.

Hafslund Venture fikk et driftsresultat (eksklusive REC) på minus 108 mill i tredje kvartal. Dette reflekterer blant annet 86 millioner i lavere markedsverdi på ventureporteføljen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.