NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,90

POP: Sol og varme står høyt på listen når nordmenn skal på ferie, men mange velger også å feriere i våre naboland.
POP: Sol og varme står høyt på listen når nordmenn skal på ferie, men mange velger også å feriere i våre naboland. Foto: Gunnar Lier (NTB scanpix)

Svakere økonomi endrer ikke nordmenns reisevaner

Sist oppdatert:
Nordmenn sier at de skal reise til Italia og Kroatia, men ender opp med å bestille tur til Tyrkia og Bulgaria.

OSLO (Nettavisen): Kronekursen påvirker ikke nordmenns reisevaner for 2016. Kun én av fem sier at dette vil endre reiseplanene. Det viser en landsrepresentativ undersøkelse utført av Norstat på oppdrag for Finn.no.

Selv om mange sier de ikke vil kutte i reisebudsjettet, er det flere som likevel svarer at de vil reise færre turer til utlandet sammenlignet med 2015. Litt over halvparten sier de kun vil ta én til to reiser til utlandet.

Når nordmenn skal velge ferieland er det Norge som står øverst som feriedestinasjon, tett fulgt av Spania, Sverige, Danmark og Hellas.

Undersøkelsen viser også at mange nordmenn sier at de skal reise til Italia og Kroatia, men faktisk ender opp med å bestille tur til Tyrkia og Bulgaria. Ferieplanene gjøres ofte i julen, men tall fra Finn viser at bestillingene ofte ikke gjøres før i juni.

De unge mellom 18 til 29 år helst vil reise til Italia. Storby er også en favoritt i denne gruppen.

Når det gjelder storbyferie er det New York og London som er favoritt.

Nettstedet regner med å selge rundt én million flyseter før året er omme. Det er på mobil søkene øker mest for rubrikkgiganten i 2015. Dette gjelder spesielt på hotellsøk.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere