Svakere tall for Arne Hjeltnes

GÅR GODT: Arne Hjeltnes driver et svært solid firma.

GÅR GODT: Arne Hjeltnes driver et svært solid firma. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Ga datteren millionlån til leilighetskjøp i Bergen.

Nesten en tredjedel av inntektene er forsvunnet, og over en halv million av resultatet er borte. Men Nan Madol, selskapet til Arne Hjeltnes, tjener fortsatt gode penger.

Selskapet til TV-profilen, forfatteren og underholderen dro inn 2,5 millioner kroner i 2014. Av dette satt selskapet igjen med et overskudd på over 760.000 kroner. Det viser ferske regnskapstall fra for selskapet.

– Et bitte lite familieforetak

Til sammenligning hadde selskapet rekordomsetning året før, med en omsetning på 3,3 millioner kroner. Resultatet endte på godt og vel 1,3 millioner kroner. Altså en nedgang sammenlignet med fjorårets tall.

– Det er ingen dramatikk i dette. Ta det helt med ro, det er ingen som mister nattesøvnen, sier Arne Hjeltnes til Nettavisen.

– Dette er et bitte lite familieforetak, så dette er ikke noen stor sak. De eneste aktive i dette selskapet er min hustru og meg selv, fortsetter han.

Bitte lite eller ikke, selskapet er svært solid med en egenkapital på 89 prosent av selskapets totale verdier. Nan Madol sitter på verdier for på nesten 5,8 millioner kroner.

Hjeltnes forteller at inntektene kan variere fra år til år, avhengig av om for eksempel det gir ut bøker.

Ga datteren lån til leilighetskjøp

Av notene til årsregnskapet for selskapet kan man lese at Hjeltnes har innvilget et lån på to millioner kroner til «nærstående av eneaksjonær i selskapet».

– Det er min datter som har kjøpt en leilighet i Bergen, med riktig tinglyst pant. Det er god del skjemaer man må fylle ut hvis man skal låne penger til nærstående. Hun betaler til og med renter, så dette skal være uten interesse for fogden, sier Hjeltnes.

– Det er like lurt å investere i en bolig i Bergen sentrum, enn på ha pengene på konto, fortsetter han.

Har investert i lokalt bryggeri

Arne Hjeltnes forteller det er kona, Cathrine Gehrken, som har vært mest aktiv i selskapet så langt i år. Selv er han opptatt med rollen som konsernsjef i Creuna.

– Jeg har investert noen få kroner i et lite bryggeri på Voss, så hvis det går til himmels så blir det bra, sier Hjeltnes og ler.

Selskapet har også en liten eierandel i en restaurant i Bjørvika.

For mange er kanskje Arne Hjeltnes best kjent som programleder i TV 2-suksessen «Gutta på tur».

Les også: Arne Hjeltnes håver inn millioner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag