Svakeste krone siden mai

Kronen har onsdag falt til det laveste nivået mot euro siden mai i fjor, etter at markedsaktørene har mistet troen på en snarlig renteoppgang.

(NA24): Torsdag ettermiddag har det kostet så mye som 8,08 kroner å kjøpe en euro. Akkurat nå er prisen for en euro 8,06 kroner. Dagens forhold mellom kroner og euro, representerer den svakeste kronekursen siden mai i fjor.

Så sent som i begynnelsen av november slapp du å betale mer enn 7,71 kroner for en euro. Da denne uken begynte var prisen 7,92 kroner.

En svakere krone betyr at det blir dyrere å dra på ferie og kjøpe utenlandske varer, mens det er gunstig for norsk eksport.

Kronen har svekket seg markant denne uken, og det gjelder også mot dollar. En dollar koster nå 6,70 kroner, mot 6,52 kroner da uken begynte.

Det som har skjedd er at det tirsdag morgen kom inflasjonstall fra Statistisk sentralbyrå som var overraskende lave. Dette svekket markedets tro på renteoppgang i Norge, og det betyr at investorene er mindre interessert i å kjøpe og sitte på kroner.

Tallene fra byrået viste at kjerneinflasjone, hvor energipriser og effekten av avgifter holdes utenom, var på 0,9 prosent i desember, sammenlignet med samme måned i fjor.

På forhånd hadde markedsaktørene i snitt ventet en prisvekst på 1,2 prosent, mens Norges Banks prognose tilsa 1,3 prosent.

Her kan du lese flere nyheter fra NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.