*Nettavisen* Økonomi.

Svakt fra Natural

Bioteknologiselskapet Natural leverer fall i resultat og omsetning i årets første kvartal.

Natural leverte fredag morgen tall for første kvartal. Selskapet kunne melde om en omsetning på 9,1 millioner kroner i kvartalet, mot 11,4 millioner kroner samme kvartal året før.

Driftsresultatet endte med et overskudd på 506.000 kroner mot 2,1 millioner kroner samme periode året før. Resultat før skatt endte med et plussresultat på 569.000 kroner mot 2,12 millioner kroner året før.

- Omsetningsnedgangen skyldes bortfall av salg innen kosttilskudd som konsekvens av rendyrket lisensieringsmodell for CLA-området. Likviditetsbeholdningen per 31. mars var på 18,0 millioner, og egenkapitalprosenten var 78,3 prosent, skriver selskapet i rapporten.

Selskapet melder videre at ingrediensleverandøren Cognis, som inngikk en avtale om eksklusive

rettigheter til produksjon og salg av Tonalin på verdensbasis i 2002, i årets første kvartal har brutt gjennom minimumsroyalty nivået fra forrige kvartal.

Natural melder også at de har nådd flere milepæler i utviklingsarbeidet knyttet til selskapets innovasjon innen funksjonelle fosfolipider.

- Nyskapningen baseres på egenutviklet teknologi for å bytte ut fettsyrene på plantefosfolipider med essensielle omega-3 fettsyrer. Teknologien åpner for unike fordeler ved å muliggjøre skreddersøm av fosfolipidets sammensetning for optimal helsefremmende effekt. Som del av selskapets satsning er det besluttet å investere over 10 millioner i ny lipidteknologi for å kunne utføre mellomstor produksjon av funksjonelle fosfolipider. Totalt har selskapet gjennomført fem studier samt igangsatt ytterliggere tre studier for å dokumentere effekt og markedspotensial, melder selskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.