*Nettavisen* Økonomi.

Svakt fra Ocean Rig

Første kvartal var fylt med problemer for Geir Aune og Ocean Rig.

27.04.07 14:44

Ocean Rig la frem et svakt første kvartal. Analytikerne hadde ventet et underskudd fra riggselskapet, men ikke at det skulle bli så stort. Problemene med riggen Eirik Raude tok lenger tid og kostet mer.

NA24 - din næringslivsavis

I første kvartal ble underskuddet før skatt på 10,3 millioner dollar en klar forverring fra fjerde kvartal 2006 da de leverte et overskudd på 16,6 millioner dollar.

Ifølge TDN Finans lå konsensusestimatene blant analytikerne på et resultat før skatt på minus 7,9 millioner dollar.

Sprekk på Eirik Raude
Driftsresultatet falt i løpet av årets tre første måneder falt til 2,9 millioner dollar fra 29,7 millioner dollar i de siste tre månedene i fjor. Resultatnedgangen skyldes at det ble oppdaget en sprekk i understellet til Eirik Raude slik at den måtte taues inn til reparasjon. Dette medførte bortfall av inntekter i perioden.

Driftsinntektene falt til 44,2 millioner dollar fra 69,7 millioner dollar i fjerde kvartal 2006. Analytikerne hadde regnet med at Ocean Rig ville legge frem et driftsresultat på 5,7 millioner dollar fra driftsinntekter på 49,4 millioner dollar.

Eirik Raude opplevde i perioden to urelaterte hendelser som medførte at riggen ikke kunne operere som normalt. Grunnet vanskelige værforhold ble det et bortfall av arbeidstid på 40 dager for riggen.

Optimistisk
Geir Aune er like optimistisk med tanke på fremtiden. Dagraten for rigger av samme kaliber som Ocean Rig har ligger over 500.000 dollar og utnyttelsesgraden for dette segmentet er på 100 prosent.

Eirik Raude er første og eneste rigg med kapasitet til å bore på dypere enn 7.500 fot som blir tilgjengelig i 2008. Bare tre eksisterende enheter blir ledig i 2009, det er medregnet Ocean Rigs Leiv Eriksson.

Ocean Rig har tatt opp en ekstra forsikringsdekning på grunn av den forestående orkansesongen i Mexicogolfen. Dette øker forsikringspremien med 6,8 millioner dollar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.