NA24.no

Svakt fra papirprodusent

Sist oppdatert:
Det finske papirkonsernet M-Real fikk et negativt resultat i andre kvartal, men selskapet ser lysere på inneværende år.

Det finske papirkonsernet M-Real hadde en omsetning i årets andre kvartal på 1.378 millioner euro, opp fra 1.259 millioner euro i samme periode i fjor. Ifølge estimater hentet inn av SME Direkt hadde analytikerne ventet en omsetning på 1.385 millioner euro.

NA24 - din næringslivsavis

Driftresultat kom på minus 75 millioner euro, mot minus 72 millioner euro i andre kvartal 2005.

Papirkonsernets resultat før skatt endte på minus 111 millioner euro, mot et tap på 143 millioner euro i samme kvartal i fjor. Forventningene lå på minus 79,6 millioner euro.

Resultat før skatt og ekstraordinære poster ble på minus 57 millioner euro. I løpet av andre kvartal kostnadsførte konsernet et tap på 35 millioner euro etter salget av en fransk fabrikk.

Selskapet skriver i rapporten at de ser en bedret etterspørsel i tredje kvartal og en høyere pris på fint papir til bruk i magasiner.

Resultat før skatt ekskludert for engangsposter i tredje kvartal ventes bedre enn i andre kvartal, men resultatet for hele 2006 vil komme til å bli negativt skriver M-Real i rapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere