NA24.no

Svakt fra Polaris

Sist oppdatert:
Eieren av Adresseavisen og Harstad Tidende gikk på en smell i første kvartal.

Polaris Media, som eier Adresseavisen og Harstad Tidende, har svake resultater i årets tre første måneder.

NA24 Propaganda - Norges ledende medienettsted

Polaris fikk i første kvartal et resultat før skatt på minus 23,0, noe som var klart svakere enn pluss 26,7 millioner kroner i fjor. Driftsresultatet var på minus 18,5 millioner kroner i årets tre første måneder, mot 18,4 millioner kroner i samme periode i fjor.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Det var særlig Adresseavisen-delen som gjorde det svakt i kvartalet. Adresseavisen i fire kanaler fikk et driftsresultat på minus 16,3 millioner kroner i kvartalet, mot 10,0 millioner kroner i fjor. Driftsinntektene for kvartalet falt samtidig til 159,1 millioner kroner, fra 180,0 millioner kroner i fjor. Det var avisdelen av Adresseavisen som ble hardest rammet.

I Harstad Tidende Gruppen var det særlig Bladet Tromsø som førte til underskuddet, og driftsresultatet for kvartalet endte på minus 3,1 millioner kroner, mot minus 2,91 millioner i samme kvartal i fjor.

- 2009 vil være et utfordrende, men samtidig spennende år med mange muligheter for Polaris Media, skriver selskapet i sin kvartalsrapport.

Polaris har nå igangsatt kostnadskutt på 85 til 95 millioner kroner for 2009, hvorav 35 til 45 millioner kroner er nye tiltak. Polaris Media forventer et driftsresultatet i 2009 på over 80 millioner kroner, og et driftsresultat før avskrivninger på over 180 millioner kroner. I tillegg kommer utbytte fra Finn.no og Avisa Nordland med til sammen 15 til 20 millioner kroner.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere