Svakt fra Røkkes fiskeselskap

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Aker Seafoods leverer omsetningsnedgang og fall i inntektene i første kvartal. Høye råstoffpriser rammer marginen.

28.04.06 09:28

Aker Seafoods melder fredag at de oppnådde driftsinntekter på 605 millioner kroner, mot 667 millioner kroner samme kvartal i fjor.

NA24 - din nye næringslivsavis.

Reduksjonen i driftsinntektene er blant annet et resultat av at Aker Seafoods avhendet Nordic Group i løpet av kvartalet. Justert for dette var det en økning i driftsinntektene på 42 millioner kroner.

Driftsresultatet før av- og nedskrivninger, skatt og finans (EBITDA) endte på 67 millioner kroner, mot 83 millioner kroner i første kvartal. Men i forhold til fjerde kvartal endte selskapet på 40 millioner kroner.

Driftsresultatet i første kvartal endte på 62 millioner kroner, mot 50 millioner kroner i fjerde kvartal og 46 millioner kroner samme periode året før.

Resultat før skatt endte på 46 millioner kroner, mot 2 millioner kroner i foregående kvartal. Samme periode året før endte resultat før skatt på 35 millioner kroner.

- Første kvartal har vært et utfordrende kvartal, der høye råstoffpriser har medført et press på marginene i konsernets landbaserte virksomhet. Kortsiktig er dette utfordrende for foredlingsanleggene i konsernet, men økt betalingsvilje på sjømat gir konsernet spennende muligheter for framtiden. De langsiktige trendene med økt etterspørsel etter sunn og helseriktig sjømat gir grunn til stor optimisme for næringen. Konsernets reduksjonen av fangst av torsk i første kvartal, er del i selskapets uttalte plan om en utjevning av aktiviteten gjennom året, sier Yngve Myhre konsernsjef i Aker Seafoods.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.