NA24.no

Svakt fra Yara-konkurrent

Sist oppdatert:
Det kanadiske gjødselkonsernet Agrium innfrir verken på resultat eller guiding.

Agrium Inc slet med underskudd i første kvartal, og klart ikke å innfri forventningene i markedet. Guidingen for andre kvartal ligger også under konsensus.

NA24 - din næringslivsavis

Det nordamerikanske gjødselkonsernet har levert et nettoresultat på 60 millioner dollar for første kvartal 2009, en kraftig svekkelse fra fjorårets 195 millioner dollar i pluss for perioden.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Resultat per aksje endte på minus 0,38 dollar inkludert hedging tap og andre ekstraordinære poster. Resultat justert for engangsposter endte på 4 cent i pluss, som likevel var klart under konsensus blant analytikerne. De hadde ventet 24 cent i pluss per aksje ifølge Thomson Reuters.

Driftsinntektene for første endte 1.753 millioner dollar i første kvartal og ga et driftsresultat på minus 56 millioner dollar. I samme periode i fjor endte omsetningen på 1.107 millioner dollar med et driftsresultat på 305 millioner dollar.

Når det gjelder andre kvartal, så ser Agrium nå et overskudd per aksje på 2 til 2,40 dollar per aksje før hedgingtap og aksjekompensasjoner. Analytikerne lå før dagens rapport inne med 2,77 dollar.

Agrium forventer nærmest uendret priser på gjødsel gjennom kvartal, mens salgsvolumene og bruttomarginene ventes å bli betydelig lavere enn i samme periode i fjor.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere