*Nettavisen* Økonomi.

Svakt kvartal for Imarex

Tankskip Front Stratus Frontline skip

De svake shippingmarkedene preger resultatene til derivatbørsen.

26.11.09 08:42

Shipping og energibørsen Imarex har lagt frem rapporten for tredje kvartal torsdag morgen. Den viser igjen børsens avhengighet av de underliggende markedene, spesielt inne shipping, som fortsatt er det klart største segmentet for børsens derivathandel.

Tredje kvartal har vært preget av svake rater inne tankfarten, men også perioder med svak utvikling i tørrlastmarkedet. Dette har bidratt til at driftsinntektene til Imarex falt fra 178,9 millioner kroner i tredje kvartal i fjor til 151 millioner kroner i årets sensommerkvartal.

Driftsresultatet falt samtidig fra 18,4 millioner kroner i tredje kvartal 2008 til 3,3 millioner i samme periode i år.

Resultat før skatt er sterk påvirket av den svake dollaren, som har gitt Imarex urealiserte valutagevinster på hele 27 millioner kroner i kvartalet. Det løftet resultatet før skatt til 31 millioner kroner, mot 25,2 millioner i samme periode i fjor.

Styret i Imarex beskriver resultatet som tilfredsstillende tatt i betraktning de vanskelige markedsforholdene. Det var omsetnignen av energiderivater i datterselskapet Spectron Group som reddet plussen på driften i tredje kvartal, mens både clearing og shippingbørsen viste minus.

Når det gjelder utsiktene for fjerde kvartal så forventer Imarex et økt aktivitetsnivå i forhold til tredje kvartal, som sesongmessige er en svak periode for handelen med shippingderivater.

Styret skriver i rapporten at de vil fortsette arbeidet med å diversifisere selskapets portefølje av produkter for å senke eksponeringen mot de volatile shippingmarkedene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.