*Nettavisen* Økonomi.

Svakt lys i ratemørket

Containerratene i svak bedring, mener Singapore-kjempe.

Det er Singapore-baserte containerrederiet Neptune Orient Lines melder mandag om en nedgang i antall transporterte containerer i årets periode 6.

NA24 - din næringslivsavis

Det skjer samtidig som at ratene fortsatt er under press. Nedgangen var imidlertid mindre enn i foregående perioder, og dermed anes en liten bedring, skriver nyhetsbyrået Direkt.

NEL opplyser hver måned om rateutviklingen og antall trnasporterte containere. I periode 6, som gjelder i tidsrommet 30.mai til 26.juni falt de gjennomsnttlige ratene på en 40 fots container (FEU) med 29 prosent til 2.190 dollar, sammenlignet med samme periode i fjor. I forrige periode meldte NOL om et ratefall på 23 prosent fra året før.

Målt på volumer rapporterte rederiet om et fall på 14 prosent til 172.200 40-fots containere. Dermed har volumet steget i forhold til forrige perioden, som endte med en nedgang på 21 prosent.

NOL opplystet også at hittil i år har selskapet fraktet 24 prosent færre containere enn i samme periode i fjor, mens containerratene er ned med 20 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.