NA24.no

Svakt lys i ratemørket

Containerratene i svak bedring, mener Singapore-kjempe.

Det er Singapore-baserte containerrederiet Neptune Orient Lines melder mandag om en nedgang i antall transporterte containerer i årets periode 6.

NA24 - din næringslivsavis

Det skjer samtidig som at ratene fortsatt er under press. Nedgangen var imidlertid mindre enn i foregående perioder, og dermed anes en liten bedring, skriver nyhetsbyrået Direkt.

NEL opplyser hver måned om rateutviklingen og antall trnasporterte containere. I periode 6, som gjelder i tidsrommet 30.mai til 26.juni falt de gjennomsnttlige ratene på en 40 fots container (FEU) med 29 prosent til 2.190 dollar, sammenlignet med samme periode i fjor. I forrige periode meldte NOL om et ratefall på 23 prosent fra året før.

Målt på volumer rapporterte rederiet om et fall på 14 prosent til 172.200 40-fots containere. Dermed har volumet steget i forhold til forrige perioden, som endte med en nedgang på 21 prosent.

NOL opplystet også at hittil i år har selskapet fraktet 24 prosent færre containere enn i samme periode i fjor, mens containerratene er ned med 20 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere