NA24.no

Svart boks gir billigere bilforsikring


Forsikringsselskapet Tryg i Fyllingsdalen har utstyrt 1.000 biler med svarte bokser som overvåker sjåførens kjøremønster. Illustrasjonsfoto.
Forsikringsselskapet Tryg i Fyllingsdalen har utstyrt 1.000 biler med svarte bokser som overvåker sjåførens kjøremønster. Illustrasjonsfoto. (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Et forsikringsselskap i Bergen gir billigere forsikring til sjåfører med en liten svart boks i bilen som overvåker all kjøring.

Forsikringsselskapet Tryg i Fyllingsdalen har utstyrt 1.000 biler med svarte bokser. Selskapet har fått tillatelse fra Datatilsynet til å gjennomføre et pilotforsøk for å se registreringen kan få ned antallet ulykker, skriver Bergens Tidende.

Fagsjef Tori Grytli i Trygg Trafikk sier at det er gjort forsøk som viser at belønning av sikker kjøring har virket positivt på folks kjøremønster.

Datatilsynet er bekymret for at bilførere overvåkes fra minutt til minutt mens motoren er i gang. Tilsynet har likevel gitt konsesjon siden det er frivillig å være med på prosjektet.

Tryg håper at prosjektet vil gi færre ulykker, og at de dermed kan gå videre med å utvikle produkter hvor prisene kan justeres etter den faktiske kjøreatferden til kundene.

Kundene vil selv få tilgang til egen kjøreatferd gjennom en applikasjon.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere