NA24.no

Sveaas dømt til skattesmell på 63 millioner

Foto: André Clark Utvik (NA24)
Sist oppdatert:
Hadde Christen Sveaas ventet én dag, hadde han sluppet unna.

Christen Sveeas selskap Kistefos Venture Capital solgte 25 mars 2004 sin andel i prissammenligningstjenesten Kelkoo til Yahoo for nesten 210 millioner kroner.

Men den 10. desember samme år fjernet regjeringen skatt på gevinst ved salg av aksjer for aksjeselskaper. Lovendringen ble gitt tilbakevirkende kraft til 26. mars, én fattig dag etter salget til Yahoo, skriver Dagens Næringsliv.

Selv om Sveeas og Kistefos Venture Capital mener at de ikke skal betale skatt av gevinsten, da avtalen med Yahoo ble signert 25. mars, men handelen ikke ble fullført før 5. april samme år, er skattemyndighetene uenige.

Saken endte i rettssystemet, hvor Sveeas og Kistefos nå har tapt første runde og er dømt til å betale 63 millioner i skatt på gevinsten.

Sveeas har liten forståelse for at dommeren «under noe tvil» mener at gevinsten skal beskattes, ifølge avisen.

Sveeas og Kistefos mener salget ikke var endelig når enkelte nøkkelpunkter og krav ikke var oppfylt. Blant disse punktene er det detaljer rundt aksjekapitalen det strides om.

Skatteregningen får ikke noen umiddelbar konsekvens for Kistefos Venture Capital, siden selskapet har et stort fremførbart underskudd, men det varsles at saken sannsynligvis vil bli anket.

Selskapet slipper også å betale statens saksomkostninger.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere