NA24.no

Sveaas har tapt 900 millioner

Foto: Åserud, Lise (Scanpix)
Sist oppdatert:
Svindyr aksjekollaps for Christen Sveaas.

Christen Sveeas eier 20 prosent av aksjene i det Houston-baserte rederiet Trico Marine. I selskapets storhetstid var Sveaas aksjer verdt 900 millioner kroner. I dag er hele selskapet kun verdt 16 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Prisen for dette er det aksjonærene, med Sveaas i front, som må betale. Gjelden, et obligasjonslån på 400 millioner skal konverteres til egenkapital.

Utgangspunktet er at Trico Marine ikke får beholde aksjer i datterselskapene i Norge og Storbritania med mindre moderselskapet har økonomiske krav mot disse. Disse kravene skal gjøres opp ved utstedelse av nye aksjer. Trico Marine redder virksomheten i Norge etter at selskapet er kjøpt opp av undervannsentreprenøren DeepOcean. DeepOcean overtar virksomheten og tilfører en lånefasilitet på opptil 100 millioner kroner.

Sveaas og Kistefos kom inn på eier siden ved kjøp av obligasjoner og endte opp som største eier da selskapets gjeld ble omgjort til aksjer i 2005.

Åge Korsvold, konsernsjef i Kistefos og Christen Sveaas selv stiller seg kritiske til ledelsen og styret i Trico Marine.

- Jeg forstår at du gjerne vil ha kommentarer, men vi er tro mot våre prinsipper, skriver Korsvold i en e-post til Dagens Næringsliv, og sikter til at verken Kistefos eller Sveaas har kommentert Trico Marine i pressen.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere