NA24.no

Sveaas kjemper for skogen sin

Foto: André Clark Utvik (NA24)
Konsesjonssøknad behandles for åttende gang, denne gangen i retten.

- Det blir tap denne gangen også. Det er ikke lett å seire over staten, sier investor Christen Sveaas, til Dagens Næringsliv.

Sveeas vitnet tirsdag i ankesaken omkring hans omstridte kjøp av skog i Oppland.

I 2006 kjøpte Sveeas gjennom sitt selskap Kistefos 2.300 mål skog i Nordre Land. Dette kjøpet er konsesjonspliktig, men Sveeas er blitt nektet konsesjon i syv instanser og saken vurderes nå for åttende gang. Og ifølge Dagens Næringsliv er Sveeas villig til å ta denne saken helt til Høyesterett.

Sveeas ble på 1990-tallet storeier av skog i Nordre Land, men idet han begynte å kjøpe opp ytterligere skogseiendommer ble kommunepolitikerne mer kritisk innstilt og Sveeas fikk ikke tildelt de konsesjonene han trengte for å drifte skogen sin.

Per i dag eier Sveeas 165.000 mål, eller omkring 20 prosent av den produktive skogen i Nordre Land og argumenterer i Lagmannsretten for at store skogeiere driver mer effektivt og bedre enn mindre eiere og at det ikke er hensiktsmessig å ha mange mindre eiere av mindre skogområder.

Ifølge Dagens Næringsliv har Sveeas tapt stort på sine plasseringer i skogseiendommer..

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere