NA24.no

Sveaas krever ny runde i retten

Foto: Tommy H. S. Brakstad
Anker husleiekrangel.

Christen Sveaas ble i Oslo tingrett dømt til å betale mer leie for lokalene til kjendisrestauranten Bagatelle.

Eiendomsselskapet Bygdøy Alle 3 vant en knapp seier over investoren.

- Dommen ble som kjent avsagt under dissens, og vi mener flertallsdommen er feil og den er fra vår side besluttet anket, skriver Sveaas i en E-post til Nettavisen.

Uenig med tingrettsdommer

Ifølge den 15 sider lange dommen fra Oslo tingrett delte retten seg i et flertall og et mindretall.

Fagdommerne ga saksøker medhold, mens mindretallet, tingrettsdommer Finn Haugen, mener avtalen mellom de to partene er klinkende klar.

«Endringer i leietid og/eller leiesum krever konkret avtale mellom partene. Slik avtale er ikke inngått», skriver tingrettsdommeren.

Taper penger

Bagatelle i Oslo er ikke akkurat en pengemaskin for eier Christen Sveaas. Gourmetmaten har ført til solide tap for forretningsmannen. I 2012 hadde selskapet et resultat før skatt på minus 9,9 millioner kroner.

Det er ikke første gang Bagatelle er i trøbbel. Etter langvarig konflikt med hovedeier Sveaas sa Eyvind Hellstrøm opp sin stilling og fratrådte 31. desember 2009, etter å ha jobbet i restauranten i 27 år.

Hellstrøm etablerte og drev restauranten fra 1982 til 2009, og kjendisrestauranten var den første norske restauranten som ble tildelt to stjerner i Michelin-guiden.

Christen Sveaas-eide Kistefos sitter på 100 prosent av aksjene i Bagatelle.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere