NA24.no

Foto: Andrè Clark Utvik

Sveaas tapte i Høyesterett

Sist oppdatert:
En av Norges rikeste menn Christen Sveaas gikk på nok et tap.

Christen Sveaas sitt selskap AS Kistefos Træsliberi har gått tapene ute av konsesjonssaken selskapet anla mot staten.

"Høyesterett kom til at konsesjonsloven § 9 første ledd ikke gir konsesjonssøker et rettskrav på konsesjon selv om en innvilgelse isolert sett ivaretar de hensyn som er nevnt i bestemmelsen, slik konsesjonssøker hadde anført.", heter det i dommen.

I 2006 kjøpte investorens selskap 2100 dekar for 1,8 millioner kroner, men både Nordre Land kommune fylkeslandbruksstyret i Oppland avslo konsesjonssøknaden.

Dette har fått investoren til å se rødt og ført til anken helt til Høyesterett. Til Dagens Næringsliv har han tidligere uttalt at hvis han tapte i Høyesterett så vil han anke til Den Europeiske Menneskerettighetsdomstolen.

Dette er ikke første gang Christen Sveaas har tapt i Høyesrett. I fjor gikk staten seirende ut av en sak om skattefradrag på 80 millioner kroner.

Christen Sveaas er en av Norges rikeste menn. De første store pengene sine tjente han på supply båter og siden har han gjort det stort innen blant annet offshore, shipping, vin og generelle børsinvesteringer.

Det har ikke lyktes Nettavisen å få en kommentar fra Sveaas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere