Svein har gitt syv milliarder i bonus

Foto: (Scanpix)

Landets råeste finansmann har tjent fire millioner daglig - i ti år.

10.03.13 21:32

De siste ti årene har Pareto-gruppen tjent 15 milliarder kroner før bonus og skatt. Administrerende direktør og hovedaksjnær Svein Støle har i samme tidsrom delt ut syv milliarder kroner i bonuser. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) fredag.

– Hardt arbeid, dyktige folk, nøkternhet og langsiktighet, forklarer Støle suksessen med overfor DN.

Takket være suksessen har Støle på rekordtid blitt blant Norges 20 rikeste personer og Pareto har i dag en estimert verdi på hele 6,9 milliarder kroner.

Støle selv tar kun utbytte fra Paretogruppen for å betale formuesskatt. Det aller meste av overskuddet hans er beholdt i Pareto for å utvikle virksomheten. Støle ønsker ikke søkelys på egen person og viser til kolleger når suksessen skal forklares. Han medgir likevel at han siden ungdomsårene har hatt stor interesse for næringsvirksomhet og handel.

– Jeg hadde en tidlig interesse for verdipapirer og kjøpte mine første obligasjoner på videregående skole. Vi sto i kø utenfor Mandal Sparebank i to timer før åpning. Jeg måtte ta fri de første timene og skrev i egenmelding at jeg var syk, sier Støle til DN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.