NA24.no

Svekkelse fra start på Wall Street

Sist oppdatert:
Usikkerheten preger aksjehandelen i USA.

De amerikanske børsene viser svakheter etter at den ordinære handelen har åpnet i New York. Rett i forkant av åpningen indikerte kontraktshandelen at det ville gå mot en positiv åpning.

NA24 - din næringslivsavis

Teknologitunge Nasdaq faller 0,46 prosent til 1.829,68 poeng, mens aksjene på den brede S&P 500-indeksen daler 0,20 prosent til 917,04 poeng. Dow Jones-indeksen ligger helt flatt på 8.438,16 poeng.

Investorene venter på nye økonomiske nøkkeltall senere denne uken for å få et bilde av retningen i den skadeskutte amerikanske økonomien. I forrige uke falt S&P 500 0,3 prosent, mens teknologibaserte Nasdaq steg 0,6 prosent. Industriindeksen Dow Jones falt 1,2 prosent.

- Fokus vil være på økonomiske data senere i uken. Vi kommer til å se et marked som svarer på nøkelltallene, nøkkeltall som burde indikere bedring, sier sjeføkonom Peter Cardillo ved Avalon Partner i New York til Reuters.

Rapporten det er knyttet størst spenning til er arbeidsmarkedsrapporten for juni som legges frem torsdag. Normalt kommer denne rapporten den første fredagen i måneden, men på grunn av feriringen av frigjøringsdagen er rapporten fremskjøvet en dag.

- Non-farm payrolls på torsdag blir nok det mest spennende nøkkeltallet internasjonalt denne uken. Vi venter et fall i sysselsettingen på 350 000 for juni, mens konsensusestimatet er 375 000. De månedlige fallene i sysselsettingen er halvert siden årsskiftet og vi venter at denne trenden fortsetter de kommende månedene. Vi og konsensus venter at arbeidsledigheten nå skal ha kommet opp i 9,6 prosent, skriver Nordea Markets i en rapport.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere