NA24.no

Svekket start i USA

Børsene på Wall Street åpner så smått i minus.

Aksjemarkedene i New York lå an til å stige fra starten, men spådommene innfridde ikke.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones faller 0,14 prosent til 12.550,95 poeng like etter at markedet åpnet. Den brede S&P 500-indeksen er tilnærmet uendret på 1430,03 poeng. Teknologitunge Nasdaq-indeksen faller 0,14 prosent til 2.447,76 poeng.

Flere av boligbyggerselskapene i USA har meldt at de ikke vil klare å innfri forhåpningene til siste kvarta. Selskapene har sendt ut resultatvarsler. Dette har fått flere av meglerhusene til å nedgradere sektoren.

Resultatsesongen ble sparket i gang for fullt i forrige uke og svake utsikter fra Apple og IBM tynget da teknologiaksjene i USA. Selv om begge selskapene hadde lagt et sterkt kvartal bak seg, var det usikkerhet knyttet den fremtidige omsetningen.

Mandag la legemiddelselskapet Pfizer frem et resultat på 9,45 milliarder dollar i tredje kvartal eller 1,32 dollar per aksje. Det er en oppgang fra 2,73 milliarder dollar eller 37 cents i samme periode året før. Omsetningen var i fjerde kvartal på 12,6 milliarder dollar mot 12,55 milliarder dollar i samme kvartal i 2005.

Det justerte resultatet endte på 43 cents per aksje i fjerde kvartal, mens analytikerne på Wall Street ventet at resultatet skulle ligge på 42 cents per aksje og en omsetning på 12,26 milliarder kroner.

Brikkeprodusenten Texas Instruments og kredittkortselskapet American Express skal etter at Wall Street har stengt handelen legge frem sine resultater for siste kvartal.

Oljeprisen holder stabil i den amerikanske handelen. Kulden har kommet til USA og Europa og det drar prisen på råolje oppover. Frontkontraktene på WTI-oljen koster 53,48 dollar ved råvarebørsen i New York.

Statistikken over de ledende indikatorer i USA vil ikke bli frigitt før i tirsdag, melder Conferance Board som har ansvaret for å produsere undersøkelsen. Opprinnelig skulle tallene slippes mandag, men det er nå blitt utsatt til tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere