Gå til sidens hovedinnhold

Svensk blodbad på børsen

103 milliarder kroner borte etter børsåpning tirsdag.

Ericsson har varslet at de kommer til å skuffe med sitt resultat i tredje kvartal. Børsen i Stockholm svarte med å sende aksjen ned 25 prosent. Det betyr at aksjonærene har tapt totalt 103 milliarder kroner, skriver di.se.


NA24 - din næringslivsavis

Da børsen stengte mandag var Ericsson verdsatt til 426 milliarder kroner, og bare etter noen minutter tirsdag var en fjerdedel av verdien forduftet.

Barberer inntjeningen
Ericsson meldte tirsdag morgen at de venter driftsinntekter på 43,5 milliarder svenske kroner og et driftsresultat på 5,6 milliarder svenske kroner i tredje kvartal. Samtidig varseler de om en negativ kontantstrøm på 1,6 milliarder svenske kroner.

I samme periode året før ble driftsinntektene på 40,9 milliarder svenske kroner, mens driftsresultatet ble på 8,8 milliarder svenske kroner. Det tilsvarer et fall på 36 prosent.

Nettoresultatet er ventet å falle til 4 milliarder svenske kroner fra 6,2 milliarder svenske kroner.

Marginfall
Ericsson vil også slite med marginene. Bruttomarginen er ventet å falle til 35,6 prosent fra 38,2 prosent i tredje kvartal året før. Driftsmarginen før avskrivninger (EBITDA-margin) ser ut til å falle til 17,4 prosent fra 25,4 prosent.

Den ordinære driftsmarginen ligger an til nesten å halveres fra 21,2 prosent i tredje kvartal 2006 til 12,9 prosent i årets tredje kvartal.

Resultatet er godt under selskapets egne forventninger og er svakere enn de gjeldende forventningene i markedet. Det svake resultatet skyldes primært en uventet forskyvning i forretningsmiksen.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto