NA24.no

Svensk finanselite tatt

Sist oppdatert:
Svensk finansmarked rystet av innsideskandalen som rulles opp.

Svenske myndigheter pågrep tirsdag ytterligere to personer i innsidesaken som ryster det svenske finansmarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

Mandag ble én ansatt i Nordea og én ansatt i det svenske forvaltningsselskapet Cevian pågrepet, mistenkt for grove innsidebrudd. Ifølge svenske Økokrim er disse to å betrakte som hovedpersoner.

Fra finanseliten
Saken som fortsatt er under etterforskning oppgis å være den største og mest alvorlige innsidesaken noensinne på svensk jord.

Di.se melder tirsdag at to personer utover de to som ble pågrepet mandag har blitt anholdt. Mennene tilhører Stockholms finanselité, og er begge i 30-årsalderen. De mistenkes for grove innsidebrudd.

Over 50 millioner
For en av personene har svenske myndigheter innhentet informasjon som tilsier samlede gevinster på over 50 millioner kroner fra ulovlige aksje – og derivattransaksjoner i løpet av et par års tid.

Statsadvokat Robert Engstedt utelukker ikke at det kan bli flere pågripelser. Transaksjonene har internasjonale forgreninger.

- Jeg har valgt å ikke fortelle hvilke land dette gjelder ennå, da det pågår etterforskning andre steder, sier han til di.se.

Påtalemyndigheten i Sverige har frist på seg til torsdag for å legge frem tilstrekkelige bevis for en eventuell arrestasjon.

I påsken ble storeieren i eiendomsselskapet Allokton, Bernhard von der Osten-Sacken, pågrepet, mistenkt for grovt innsidebrudd og grov skattesvindel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere