NA24.no

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)

Svensk katastrofe for Storebrand

Sist oppdatert:
Får juling på børsen.

Storebrands resultater i første kvartal er meget svake.

NA24 - din næringslivsavis

Konsernresultatet før nedskrivninger endte på helelendige minus 733 millioner kroner. Det er elendige resultater i Liv-delen, og en meget svak utvikling i svenske SPP som trekker ned. Ser vi på resulat før skatt så er det enda verre. Tapet i første kvartal var på minus 827,7 millioner kroner, mot 394,7 millioner kroner i fjor.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Sum inntekter steg til 9,2 milliarder kroner i kvartalet, mot 7,4 milliarder kroner i fjor.

Tallene er svært langt unna analytikernes forventninger. Ifølge TDN Finans ventet analytikerne i snitt et resultat før skatt på minus 141 millioner kroner, og et konsernresultat før nedskrivninger på minus 112 millioner kroner.

Svikt i Sverige
I sin tid som leder i Storebrand har Idar Kreutzer gjort ett stort oppkjøp, SPP i Sverige. Dette livselskapet kan fort komme til å bli Storebrand-sjefens bane. Oppkjøpet var svært kontroversielt da det ble foreslått av Kreutzer, og hovedaksjonær Gjensidige kjempet i mot.

Da kjøpet ble annonsert på slutten av 2007 falt Storebrand-kursen klart, mens selgeren, den svenske Handelsbanken, steg voldsomt. Prisen på SPP var på 15,3 milliarder kroner

I første kvartal tapte SPP 520 millioner kroner, mot 63 millioner kroner året før. Ellers er Liv-delen også svak, med et resultat på minus 135 millioner kroner i kvartalet, mot 380 millioner kroner i fjor.

Storebran Bank hadde er resultat på 9 millioner kroner i årets tre første måneder, mot 51 millioner kroner i fjor. Kapitalforvaltningens resultat var 32 millioner kroner i kvartalet, mot 48 millioner kroner i første kvartal i fjor.

Store svingninger
Idar Kreutzer skriver i kvartalsmeldingen at uroen i finansmarkedene fører til at det blir store svingninger i kvartalsresultatene. Han påpeker imidlertid at Storebrand fortsatt er et meget solid selskap.

- Soliditeten er tilfredsstillende, og ansvarlig lån i livselskapet er tilbakebetalt. Balansen styres aktivt, og andelen eiendeler med stabilt god avkastning i livvirksomheten er økt gjennom perioden. Salgsutviklingen er god, premieinntektene vokser og kostnadsreduserende tiltak gjennomføres med stor kraft, skriver konsernsjef Idar Kreutzer.

Storebrand stuper med 7,31 prosent til 24,10 kroner på børsen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere