Svensk kontrakt til Fara

Får flere millioner svenske kroner.

01.04.09 10:06

Det norske teknologiselskapet Fara har fått en avtale med et av de ledende svenske kollektivtransportselsakpene.

Ifølge en børsmelding blir hovedprosjektet i avtalen verdsatt til 29 millioner svenske kroner. Det er snakk om en avtale med Kalmar Läns Trafik AB, og i tillegg til hovedprosjektet inneholder avtalen service- og vedlikeholdskontrakter og opsjoner på å forlenge avtalen.

- KLT er en av Sveriges ledende kollektivtransportselskaper. Derfor er det viktig å ha dem med oss fremover - noe som gjør dem til en partner tilknyttet utviklingen av FARAs nye produkter og løsninger, sier konsernsjef Øivind Kirksæter, konsernsjef i FARA ASA.

Avtalen stammer fra eksisterende avtaler mellom KLT og CPT Nordic. Fara kjøpte opp CPT Nordic i desember i fjor.

- Som en del av avtalen skal Fara stå for oppfølging og ferdiglevering av prosjektet som ble iverksatt tilknyttet implementering av elektronisk billetteringssystem i fjor. I henhold til prosjektplanen skal arbeidet ferdigstilles i løpet av første kvartal 2010. Gjennom overtakelsen av CPT i desember 2008, har Fara-konsolidert og styrket selskapets posisjon som den ledende leverandøren av IT-systemer til kollektivtransportsektoren i Norden. KLT representerer samtidig Faras første omfattende billetteringsprosjekt utenfor Norge etter at selskapets omfattende utviklingsarbeid på dette området ble avsluttet i 2007, heter det i børsmeldingen fra Fara.

KLT har rundt 250 busser.

- Den nye kontrakten med KLT representerer en naturlig videreføring av eksisterende samarbeid og partnerskap. Samtidig er dette Faras første avtale relatert til oppkjøpet av CPT Nordic - noe som gjør oss både stolte og motiverte for å levere enda flere avtaler som en del av selskapets vekst- og ekspansjonsstrategi, kommenterer Kirksæter.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.