Svensk storavis: Malmøs økonomi kollapser under immigrasjonen

I september demonstrerte et hav av mennesker for et mer humant mottak av flyktninger i Malmø.

I september demonstrerte et hav av mennesker for et mer humant mottak av flyktninger i Malmø. Foto: Stig-Åke Jönsson/ Tt (NTB scanpix)

Sveriges tredje største by tar imot flere immigranter enn Norge til sammen. Velferdsstaten slik innbyggerne har kjent den, står for fall, skriver Finansavisen.

19.11.15 07:35

«Malmøs styrende partier har mistet kontrollen. Bydelene blør penger.»

Slik lød ingressen i avisen Sydsvenskan mandag, ifølge Finansavisen.

I forrige uke kom det 300 enslige mindreårige asylsøkere til Malmø. Det høyeste tallet noensinne, og mer enn antallet som ankom Norge på samme tid.

På 25 år har byens befolkning økt med 100.000 til vel 320.000 innbyggere. Mer enn 40 prosent er innvandrere eller svenskfødte med innvandrerforeldre.

Nå tvinges sosialledelsen i byen til å gi opp ordinære arbeidsoppgaver for å ta hånd om den akutte krisen. Ifølge avisens kilder er bristepunktet nådd, skriver Finansavisen.

Kommunen regner med at årets asylankomster kommer til å koste 82 millioner kroner mer enn i fjor. Selv om den svenske staten har bevilget et ekstraordinært tilskudd til byen på 380 millioner kroner, regner kommunen med at migrasjonsflommen kommer til å påvirke byen i flere år fremover.

Malmø går tom for asylmottaksplasser. «Neste skritt er teltleire», skriver Sydsvenskan ifølge Finansavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.