NA24.no

Svenske kan erstatte F-16

Sist oppdatert:
Forsvarsdepartementet vurderer innkjøp av det svenske kampflyet JAS Gripen.

Statssekretær Espen Barth Eide besøker tirsdag og onsdag sin svenske kollega, statssekretær Jonas Hjelm. Et av hovedtemaene de vil drøfte er det svenske kampflyet JAS Gripen.

- JAS Gripen er en av fire kandidater til å erstatte våre F-16 fly. I kampflyprosjektet opprettholder vi dialogen med alle potensielle kandidater - amerikanske Joint Strike Fighter, europeiske Eurofighter, franske Rafale og svenske Gripen, sier statssekretær Eide i en pressemelding fra Forsvarsdepartementet.

- Operative og tekniske vurderinger er viktig, men regjeringen har også sterk fokus på mulighetene for norsk industri. Nå ser jeg frem til å få en grundig presentasjon av JAS Gripen.

I tillegg til kampflyet vil de to statssekretærene snakke sammen om mulighetene for en felles nordisk deltakelse i FN-operasjoner, i tillegg til EU- og NATO-spørsmål.

Møtet skjer ved den svenske militære flybasen i Såtenäs, der piloter utdannes til bruk av JAS Gripen-flyene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere