NA24.no

Svenskene slappest i verden

Ikke noe sted er det mindre stressende å være toppsjef enn i Sverige.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

En ny undersøkelse foretatt av Grant Thornton International viser at svenske næringslivsledere har det slappest av alle, ifølge Bloomberg.

NA24 - din næringslivsavis

Undersøkelsen viser at kinesiske forretningsfolk er de mest stressede i verden ettersom hele 84 prosent av sjefene rapporterte at de nå opplever mer stress enn året før. De nest mest stressede lederne finner man i Taiwan med 82 prosent ,fulgt av India med 79 prosent.

Gjennomsnittet på verdensbasis ligger på 56 prosent, men det stresser ikke svenskene. Blant Sveriges ledere er det nemlig kun 27 prosent som føler at tilværelsen er blitt mer strevsom.

- Det virker som at deler av stresset reflekterer den økonomiske veksten i disse økonomiene, sier selskapet i en melding.

Også arbeidstimer ble undersøkt. De viste at indiske ledere har de lengste arbeidsukene med 57 timer, mens italienerne møter sjeldnest på jobb med sine 47. En gjennomsnittlig arbeidsuke for en sjef i verden ligger på 53 timer.

Undersøkelsen er basert på 7.200 bedriftseiere i 32 land i løpet av slutten av 2006. Det er femte året at undersøkelsen foretas, men Grant Thornton International slipper ikke hele undersøkelsen før i juni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere