Svenskenes jagerbrøler

Den svenske jagerflyprodusenten kan ha ødelagt sine sjanser hos danske politikere.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det svenskproduserte superjagerflyet JAS Gripen er i disse dager på det som skulle være en frierferd hos danske politikere

NA24 - din næringslivsavis

Men svenskene stilte et spørsmål danskene likte dårlig. De lurte nemlig på om engasjementet fra danskene egentlig er et spill for galleriet og at danskene allerede har bestemt seg for hvilket alternativ de vil ha, ifølge borsen.dk.

Grunnløst
- Jeg er noe rystet over at de kommer og er fornærmende. Ingenting er avgjort på forhånd, det er helt grunnløst, sier talsmann for de konservative, Tom Behnke, til Børsens Nyhetstjeneste.

Tidligere i år var svenske Saab, som produserer flyet, også på frierferd i Norge. Danskene har foruten JAS Gripen både amerikanske Joint Strike Fighter og det felleseuropeiske Eurofighter som alternativer. Det spørs om ikke svenskene svekket sine muligheter i dag.

- Det påvirker meg. Hvis vi skal kjøpe fly av dem og ha et samarbeid med dem, kan det fort bli et problem at de kommer med den typen grunnløse beskyldninger, sier Behnke, til Nyhetstjenesten.

Historisk handel
Dersom Norge velger det svenske alternativet i det som blir Norges største handel noensinne, ventet opptil 60 milliarder kroner, vil vi få en egen modell som heter Gripen-N.

Under kan du se bilder av hvordan Gripen-N vil se ut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.