NA24.no

Svensketrussel hjalp

Sist oppdatert:
Norwegian truet med å flagge ut. Nå får de møte departementet.

Torsdag meldte Finansavisen at flyselskapet Norwegian truet med å flytte til Sverige, etter at de ikke fikk møte politisk ledelse i Justisdepartementet. Årsaken er innføringen av en ny EU-konvensjon, som Norwegian håper blir innført i Norge i tide til de henter hjem Boeing-fly for 18 milliarder kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Norwegian sendte et brev til Justisdepartementet og ba om møte, men fikk ikke svar. Men etter at Finansavisen skrev om saken kom invitasjonen. Departementet vil allikevel snakke med flyselskapet.

- Politisk ledelse hadde ikke fanget opp ønsket om et møte. Vi er selvsagt villige til å lytte til innspill i forbindelse med de nye EU-reglene, sier Kjetil Mjøsund som er politisk rådgiver i departementet til Finansavisen. Han rydder nå plass i kalenderen for et møte denne eller neste uke.

Dersom de nye EU-reglene, kalt Cape Town-konvensjonen, trer i kraft før Norwegian henter hjem sine fly fra Boeing vil flyselskapet kunne spare rundt 60 milliarder kroner i låneutgifter, skriver Finansavisen. Departementet vil imidlertid ikke garantere at de rekker å implementere lovverket innen Norwegians tidsfrist.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere